Dört yıllık lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler gerekli koşulları sağlamaları durumunda yüksek lisans başvurusu yaparak yüksek lisans öğrenimlerine başlayabiliyor. Açıköğretim mezunları da yüksek lisans yapabilmektedir. Örgün üniversitelerde yüksek lisans başvuruları için ALES ve bölümüne göre Yabancı dil puanı isteniyor. Peki açıköğretim yüksek lisans programları hangi şartlarda öğrenci alıyor, açıköğretim yüksek lisans nedir, açıköğretim yüksek lisans kayıt tarihleri nedir? Tüm sorularınızın cevapları bu yazımızda. Açıköğretim uzaktan eğitim programları için yazımızı okumanızı ve sorularınız olur ise yazı sonundan yorum şeklinde bizlere iletebileceğinizi belirtmek isteriz.
Anadolu Üniversitesinin açıköğretim şeklinde verdiği uzaktan eğitim yüksek lisans programları mevcut. Bu yüksek lisans programlarına açıköğretim öğrencileri de başvuru yapabiliyor. Uzaktan eğitim yüksek lisans programları tezsiz olup lisans mezunları başvuru yapabilmektedir.
Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Şartları
Uzaktan eğitim yüksek lisans bölümlerine (açıköğretim) kayıt başvurabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir.
1. Yüksek Lisans bölümüne kayıt olacak öğrencinin bir lisans programından mezun olması gerekmektedir.
2. Lisans bölümünün genel not ortalaması yüzlük sistemde 50, dörtlük sistemde 2.00 ve üzeri olması gerekmektedir.
3. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans bölümlerinde ALES ve Yabancı Dil puanı aranmaz.
4. Uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans bölümlerine açıköğretim mezunları da başvuru yapabilmektedir.
Yüksek Lisans Kayıt İşlemi
Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans bölümlerine kayıt işlemleri anadolu üniversitesi tarafından belirlenen akademik takvime göre yapılır. 2021 Şubat dönemi kayıtları 28 Ocak 2021 tarihinde sona erecektir.
Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans bölümlerine kayıt işlemleri basvuruyld.anadolu.edu.tr adresinden yapılmaktadır. Yapılan başvuru sonuçları ilgili enstitü tarafından değerlendirilerek açıklanmaktadır.
Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans kayıtları, dersleri ve sınavları uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır. Üniversiteye gitmeniz gerekmemektedir.
Yüksek Lisans Kontenjanları
Açıköğretim yüksek lisans bölümleri kontenjanlıdır. Kontenjan dahilinde yüksek lisans bölümlerini tercih eden öğrenciler arasından sıralama yaparak yerleşen öğrenciler enstitü tarafından açıklanır. Her dönem kontenjan sayıları değişmekle birlikte açıköğretim öğrencileri için uzaktan eğitim şeklinde programlar için en kontenjanlar ayrılabilmektedir.
Uzaktan eğitim yüksek lisans programları için Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü olmak üzere iki enstitü üzerinden kontenjan ayrılmıştır. Yukarıda belirtildiği gibi kontenjanlar her dönem değişmekte ve öğrenciler tarafından yapılan talebe göre değerlendirilerek belirlenmektedir. Eğer uzaktan eğitim düşünüyorsanız ön başvuruları belirlenen tarihlerde yapmaya özen göstermelisiniz. Kayıt tarihlerinde ise kesin kayıt olmalısınız.
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Kurumsal İletişim – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 48+2(*)
Bankacılık ve Finans – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 48+2(*)
Girişimcilik ve İnovasyon – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 48+2(*)
İşletme Yönetimi – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Lojistik Yönetimi – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
PAzarlama Yönetimi – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Konaklama İşletmeciliği – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Türk Dili ve Edebiyatı – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Görsel İletişim Tasarımı – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Ölçme ve Veri Analitiği – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Uzaktan Öğretim – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 45+2(*)
Kamu Mali Yönetimi – (Uzaktan Öğretim Tezsiz YL) – 48+2(*)
Eğitim Bilimleri Enstitüsü
Eğitim Yönetimi – Uzaktan Öğretim – 50
Eğitim Teknolojileri – Uzaktan Öğretim – 50
Karakter ve Değer Eğitimi – Uzaktan Öğretim – 50
Metametik Eğitimi – Uzaktan Öğretim – 50
Erken Çocuklukta Otizm Spektrum Bozukluğu – Uzaktan Öğretim – 50
İlkokulda Yenilikçi Eğitim – Uzaktan Öğretim – 50
* Yabancı uyruklu öğrenci kontenjanıdır.
Bu programlar uzaktan öğretim tekniğine dayalı olarak “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik” çerçevesinde yürütülecektir.
Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Harçları
Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim yüksek lisans bölümleri için diğer üniversitelerde olduğu gibi ders saatine göre harç ücreti belirlenmiştir. Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim yüksek lisans bölümleri için bir ders saati 2021 Ocak ayı itibariyle 120 TL olarak belirlenmiştir.
Ders saati 120 TL üzerinden hesaplanarak bir yüksek lisans bölümünün tüm dersleri alındığında toplam harç ücreti 3960 TL olmaktadır. Harç bedeli alınan derslerin saatlerine göre dönemlik olarak veya tek seferde ödeme imkanı verilmektedir.
Uzaktan eğitim derslerinde dersler uzaktan yapılmakta olup derse devam zorunluluğu yoktur. Derse devam şartı için eğitim – öğretim faaliyetlerinin (ödev, proje, sunum, rapor vb.) en az yarısı ( yüzde 50 ) yerine getirildiğinde derse devam şartı sağlanmış olur. Aynı açıköğretim şeklinde eğitim verilen fakat yüksek lisans olması nedeniyle bazı derslerin online olarak verilmesi gerekmesi nedeniyle online girebileceğiniz derslerin dışında derse katılım, derse devam zorunluluğu bulunmamaktadır.
Normal açıköğretim lisans bölümü harçları için tıklayınız.